Sayfalar

12 Haziran 2014

DÜNYA KUPASI'NDA PATLAMA YAPABİLECEK GENÇ OYUNCULAR

Bu sezonki performanslarıyla dikkat çeken ve kariyerlerindeki ilk Dünya Kupası tecrübelerini Brezilya'da yaşayacak birçok genç oyuncu izleyeceğiz. Bu oyunculardan bazıları büyük takımlarda oynarken bazıları da gelecekte en üst seviyede oynamaya aday futbolcular. Bunlar arasından 23 yaşının altında olan, yüksek potansiyelli futbolcuların kısa bir derlemesini yaptım. Bu futbolcuların Dünya Kupası sonrasındaki seviyelerini, takımlarındaki akıbetlerini, transfer yapıp yapamayacaklarını hep beraber göreceğiz. Yazmaya başlayalım;


Romelu Lukaku

Romelu Lukaku:

 

Lukaku beklentilerimim en yüksek olduğu futbolcu konumunda. Sezon başında Chelsea için yeterli olup olmadığı tartışılan Lukaku bu tartışmaların ardından Everton'a kiralanmıştı. Everton'da oldukça iyi bir sezon geçiren Lukaku sezonu 15 golle tamamladı. Lukaku'nun 21 yaşında olduğunu ve Chelsea'nin forvet sıkıntısı çektiğini düşünürsek önümüzdeki senelerde Chelsea için önemli bir futbolcu olabiliceğini söyleyebiliriz. Mourinho Dünya Kupası'nda Lukaku'yu dikkatli bir şekilde izleyecektir. Eğer Belçika başarılı bir turnuva geçirirse Lukaku'da adından oldukça söz ettirecektir.


Jack Wilshere:

 

Arsenal'in 10 numarası
Wilshere birçoğuna göre yıldız kategorisine erişmiş bir futbolcu olarak görülebilir. Arsenal gibi bir takımın en
önemli parçalarından biri olması da bunu kanıtlar nitelikte. Ben yine de 22 yaşındaki Wilshere'in kanıtlaması gereken daha çok şey olduğunu ve Dünya Kupası'nın da onun için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Yaşına rağmen saha içinde sorumluluk almaktan kaçınmayan, oyunu çok iyi okuyan, pas trafiğinde kilit rol oynayan Wilshere'in performansı İngiltere için de çok belirleyici olacaktır.

 Paul Pogba:

 

Pogba'nın etkili şutları var
Pogba, Sir Alex Ferguson'ın belki de en büyük hatalarından oldu. Manchester United'ta şans bulamayıp bedavaya Juventus'a gönderildi. Juventus'ta Conte'nin de katkılarıyla büyük bir gelişim kaydetti ve takımın en önemli futbolcularından oldu. Aslına bakarsanız son 2 sezonki performansıyla zaten patlama yapmış olsa da 21 yaşında Dünya Kupası heyecanını yaşayacak olması ve üzerindeki baskıyı ne ölçüde kaldırabileceği merak konusu. Bir orta sahada olması gereken tüm özellikleri barındıran Pogba, Dünya Kupası sınavını da olumlu bir şekilde atlatırsa 21 yaşında süperstar kategorisine yükselecektir.

James Rodriguez:

 

Falcou yoksa J. Rodriguez var
James Rodriguez 22 yaşında kendisine 40M£ bonservis bedeli ödenen bir futbolcu. Zaten patlama yapmayan bir oyuncuya bu kadar para ödenemez derseniz hak veririm fakat bu transferi Porto'dan Monaco'ya giderek yapıyorsa bu transferle kariyerinde bir gelişme kaydettiğini söylemek zor. Bu Dünya Kupası'nın sürpriz yapabilecek takımlarından olarak gördüğüm Kolombiya'nın en önemli silahı olacak Rodriguez. Monaco'da gözlerden biraz uzak kalsa da Dünya Kupası'nda parlayabileceğini düşünüyorum.

Antoine Griezmann:

 

Griezmann en merak ettiklerimden
Griezmann bu Dünya Kupası'nın ardından transfer yapmasını beklediğim futbolcuların başında geliyor. Arsene Wenger'in Arsenal'e istediği yönünde söylentiler de var. Aslına bakarsanız kanat forvet oynayarak 10 gol attığı 2012-2013 sezonunun ardından transfer olmasını beklesem de bir yıl daha Real Sociedad'ta oynadı ve bu sezon da ligde 16 gol atarak kendini ispatladı. Ribery'nin sakatlığıyla beraber Dünya Kupası'nda şans bulma ihtimali oldukça arttı. Eğer ilk 11 oynarsa performansıyla dikkatleri üzerine çekeceğini ve Dünya Kupası'nın ardından transfer yapacağını düşünüyorum.

Julian Draxler:

 

Draxler Melo'yu geçerken
Draxler, Almanya'nın gelecekte en çok şey beklediği yeteneklerden. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen 4 sezondur Bundesliga'da Schalke forması giyiyor. Bunun yanında 14 maçlık Şampiyon Ligi tecrübesi var. Yaşına göre kendine güveni çok yüksek olan lider vasıflı bir futbolcu. Bileklerine çok hakim ve çevikliğiyle dar alanda oldukça etkili olabiliyor. Hücum gücü da oldukça yüksek. Schalke bıraksa bu sezonun devre arasında Arsenal ile anlaşacaktı ama Schalke satmak istemedi. Reus'un sakatlanmasıyla kendisine ilk 11 şansı doğdu. Eğer şans bulursa Dünya Kupası'nda parlayacağını düşünüyorum. Schalke kolay kolay elinde tutamayacaktır.


Xherdan Shaqiri:

 

Xherdan Shaqiri
22 yaşındaki Shaqiri İsviçre'nin Dünya Kupası'ndaki en büyük kozu durumunda. Bayern Münih'te de yavaş
yavaş forma şansı bulmaya başladığını söyleyebiliriz. Dünya Kupası'ndaki performansı onun Bayern Münih geleceği açısından oldukça önemli olacaktır. Bana sorarsanız Bayern Münih'in bir tık altındaki bir takımda kendini daha çok geliştirme şansını yakalayabilirdi. Yine de Bayern'de oynadığı maçlarda etkili olmayı başardı. Bu turnuva ise kariyeri boyunca sorumluluğunun en fazla olduğu turnuva olacak. Brezilya'da kendisini herkese kanıtlayacağını düşünüyorum. Turnuva sonrası adından söz ettirecektir.

Josip Drmic:

 

Drmic'in gol vuruşları gayet iyi
21 yaşındaki Drmic bu sezon Nürnberg formasıyla çok büyük işler yaptı. Nürnberg'in küme düştüğünü ve
takımının attığı 37 golün 17'sini Drmic'in attığını düşünürsek yaptığı işin büyüklüğünü daha iyi anlayabiliriz. Zaten bu performansının ardından Leverkusen'a transfer olarak bir basamak daha atlamış oldu. Bu formda sezonun ardından bir basamak daha atlamak için İsviçre ile de goller atması gerekiyor. Çok yönlü ve güçlü bir forvet olarak adından söz ettireceğini inanıyorum.

Kevin de Bruyne:

 

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne Chelsea'nin geleceğe yatırım olarak aldığı Belçikalılardan bir diğeriydi. Mourinho kendisine pek şans vermeyince devre arasında 17M£'ya Wolfsburg'a transfer oldu. 22 yaşındaki bir futbolcu için oldukça yüksek bir bonservis bedeline sahip. Belçika'nın elemelerdeki en etkili isimlerinden olan Kevin de Bruyne 8 maçta görev aldı ve 4 gol attı. Hazırlık maçlarında da 90 dakika oynadığını düşünürsek hocası Marc Wilmots'un ona çok güvendiğini söyleyebiliriz. İlk 11'de oynadığı takdirde kendisini gösterecektir.


Ricardo Rodriguez:

 

Ricardo Rodriguez
Turnuva sonrası transfer yapmasını beklediğim bir diğer oyuncu da Ricardo Rodriguez. Seneyi Wolfsburg'da geçiren sol bek oyuncusu performansıyla Barcelona'nın da radarına girdi. Günümüz sol beklerinde olması gereken bütün özellikleri barındıran Rodriguez'in attığı 5 golün yanında yaptığı asistler de hücum gücünün ne kadar etkili olduğunun bir kanıtı. İsviçre maçı izleyeceklerin Shaqiri ve Drmic ile beraber kendisine de çok dikkat etmesini istiyorum.

Serge Aurier:

 

Serge Aurier
Kendisi şu anda Eboue'nin Dünya Kupası kadrosunda olmamasının bir numaralı nedeni. Bu sene Toulouse'da gösterdiği performansla büyük çıkış yapan Aurier attığı 6 golle de oldukça dikkat çekti. Hücuma çıkışlarının yanında defansif yönü de oldukça kuvvetli olan Aurier bazen yaptığı sert faullerle de adından söz ettiriyor. Henüz 21 yaşında oluşundan dolayı daha da olgunlaşacağını düşünürsek ileride çok daha önemli bir futbolcu konumuna gelebilir.


Ahmed Musa:

 

Ahmed Musa birebirde etkili
21 yaşındaki Ahmed Musa son 2 sezondur şampiyon olan Cska Moskova kadrosunun önemli parçalarından.Cska ile oynadığı 2 sezonda ligde 18 gol atan Ahmed Musa, Nijeryalı futbolcu denilince akla gelen tanıma tam olarak oturuyor. Kısa boyu ve inanılmaz sürati ile Nijerya'nın etkili silahlarından olacaktır. İleride Emenike ve Moses ile de iyi bir üçlü olup dikkat çekecektir.

Nabil Bentaleb:

 

Nabil Bentaleb
Bentaleb Tottenham'ın alt yapısından gelen 19 yaşında bir orta saha oyuncusu. Bu sezon ilk defa profesyonel liglerde oynamasına ve bu ligin de  Premier Lig olmasına rağmen kendisinden beklenenin oldukça üzerinde bir performans sergiledi. Orta sahanın ortasında oynayan Bentaleb oyun içindeki soğukkanlılığıyla, oyun kurma kabiliyetiyle ve etkili sol ayağıyla dikkat çeken bir futbolcu. Cezayir Milli Takımı'nın da en büyük kozlarından olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder