Sayfalar

4 Temmuz 2014

ÇEYREK FİNALDE GÜNÜN MAÇLARI

Grubundan lider çıkan tüm takımlar çeyrek finale çıkmış olsa da beklenenden çok daha çekişmeli 2. tur maçları izledik. 2. turdaki 8 maçın 5'i uzatmalara gitti. Turnuvada 4 Güney Amerika, 4 Avrupa takımı kaldı. Özellikle Şili, Meksika ve Cezayir'in beklenenden daha iyi performans sergilediğini ve elenmelerinin üzücü olduğunu söyleyebiliriz. Turnuvadaki her maçta sürpriz olma potansiyeli var. Çeyrek finallerinde sürprizli geçeceğini öngörebiliriz.

Günün maçları;

Almanya - Fransa


Resim yazısı ekle
Almanya birçok kişiye göre turnuvanın en büyük favorisi olsa da şu ana kadar bu beklentiyi karşılayacak bir performans gösteremedi. Rahatça çeyrek finale çıkmaları beklenen Cezayir eşleşmesini de maçı ancak uzatmaya taşıyarak geçebildiler. Maç içinde Manuel Neuer'in stoper gibi kestiği toplar olmasa Cezayir belki de 82'nin rövanşını alacaktı. Löw'un oyuncuların mevkisiyle sık sık oynaması takıma pek yaramamış gibi görünüyor. Mesut formsuzluğu bu turnuvada da devam ediyor. Ayrıca Reus'un eksikliğini de fazlasıyla hissediyorlar. Yine de herkesin bildiği çok disiplinliler. Takım olarak oldukça üst seviyedeler. Tek yapmaları gereken vitesi biraz daha yükseltmek gibi görünüyor. Çeyrek finalde bugüne kadar çıktıkları en zor maça çıkacaklar. Ben bu maçta biraz daha toparlanacaklarını ve beklenen Almanya'yı sahaya yansıtacaklarını düşünüyorum.

Fransa güçlü kadrosunun hakkını şu ana kadar vermiş gibi görünüyor. Turnuvanın belki de en tempolu oynayan orta sahasına sahipler. Pogba, Matuidi ve Cabaye gibi oyunu iki taraflı oynayabilen oyuncular takımın en güçlü noktası. Benzema ise çok istikrarlı görünmüyor. Giroud ile beraber oynarken biraz daha kanada yakın olduğu için zorlanıyor fakat tek forvet oynarken oldukça etkili olabiliyor. Takımın performansının Benzema'nın performansıyla paralel olacağını düşünüyorum. 2. turda ise Nijerya'yı 2-0 ile geçtiler. Maç içinde zorlandıkları, pozisyon verdikleri bölümler olsa da maçın hakimi Fransa'ydı. Şimdi ise karşılarında çok daha güçlü bir takım var. İşleri çok daha zor olacak. Yarı final istiyorlarsa daha da iyi oynamaları lazım.

Ben bu maçta Almanya'yı favori olarak görüyorum. Fransa buraya kadar beklenenden daha üstün bir performans göstererek gelse de Almanya'nın bu maç için daha ağır bastığını düşünüyorum. Maçta iki takım da gol bulabilir ve sonunda yine Almanlar kazanır.

Brezilya - Kolombiya


penaltıların kahramanı julio cesar'dı
Brezilya çeyrek finale kadar gelmiş olsa da bana göre futbol olarak çeyrek finali hak etmedi. Ev sahibi olmaları ve biraz da şansın yardımıyla buraya kadar geldiler. Neymar'ın bu yaşta liderliğe soyunup takımı sırtlaması da ayrı bir artılarıydı. En güçlü bölgelerinin defansları olması Brezilya için pek alışık bir durum değil. Scolari'nin orta saha tercihleri de ayrıca tartışılması gereken bir konu. Willian ve Ramires kadroda olmadığında ileride Hulk ve Fred de formsuz olunca Neymar'ın üstüne çok büyük bir yük biniyor. Neymar bugüne kadar her maç iyi oynasa da Neymar'ı kilitlemeyi başaran bir takım Brezilya'yı çok çok zorlayacaktır. 2. turda Şili karşısında çok şanslıydılar. Maç boyunca çok pozisyon üretemediler. 120. dakikada Şili'nin direkte patlayan topu maçı penaltılara götürdü ve penaltı atışlarında Julio Cesar sayesinde çeyrek finali gördüler. Şimdi karşılarında çok formda bir Kolombiya var. İşleri gerçekten çok zor.

bu ikiliye dikkat - j. rodriguez & J. cuadrado
Kolombiya şu ana kadar göze en hoş gelen futbolu oynayan takım. 2'den aşağı gol attıkları maç olmadı. 2. turda Uruguay'ı da çok rahat geçtiler. James Rodriguez'in performansı gayet iyiydi. 4 maçta 5 gol 2 asist. Sürekli hücumu düşünen bekler, oyunun her tarafında etkili olan Cuadrado ve oynadıkları hızlı futbolla geçmişteki Brezilya'yı hatırlatıyorlar. Brezilya karşısında kesin gol bulacaklardır. Favori gösterilmeseler de şu ana kadar Brezilya'dan çok daha üstün bir futbol oynayarak buraya kadar geldiler. Brezilya onlar için çok zor maç olacak ama baskı hisseden taraf Brezilya olacak. Bize güzel bir maç izleteceklerini düşünüyorum.

Bu maçta herkes Brezilya'yı favori olarak görse de benim favorim Kolombiya. Oynadıkları futbolla Brezilya'dan daha iyi bir görüntü verdiler. Ayrıca Brezilya'nın üstündeki baskıyı Brezilya maçlarını izleyen herkes görmüştür. Teknik direktörler de maç için belirleyici olacaktır. Scolari'nin yanlış oyuncu tercihleri, Luis Gustavo'nun cezalı olması Brezilya için dezavantaj. Kolombiya ise Uruguay maçına 3-5-2 ile başlayıp maçı 4-4-2 ile bitirdi. Her dizilişi çok iyi oynadılar. Eğer hakemler adil olursa bu maçı Kolombiya'nın alacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder