Sayfalar

1 Nisan 2014

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK EŞLEŞMELERİ VE DEĞERLENDİRMELERİ

Bu gece başlayacak olan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarında, geçmiş yıllara nazaran çok daha sert ve heyecanlı geçecek eşleşmeler izleyeceğiz. Gruplarını 1. sırada tamamlayan bütün takımların çeyrek finale çıkması ve kağıt üzerinde bakıldığında iddialı gösterilen bütün takımların çeyrek finalde olması, bir başka deyişle çeyrek final eşleşmelerinde hiçbir sürpriz takımın bulunmaması geriye kalan 13 maçın da final atmosferinde oynanacağının bir göstergesi...
Final 24 Mayıs'ta Lizbon'da

Bu eşleşmelerde gönlümden geçen aynı ülke takımlarının birbirleriyle eşleşmemeleriydi fakat kuraya İspanya'dan 3 takım girince Barcelona ile Atletico Madrid eşleşmesiyle karşılaştık. Xavi de benim gibi düşünüyor ki: ''Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol bir takıma karşı oynamak hoşuma gitmiyor. Avrupa'nın herhangi bir takımını tercih ederim.'' diyor. Kuraları değerlendirmeye ben de bu eşleşmeden başlayayım.

BARCELONA - ATLETİCO MADRİD

La Liga'da başabaş şampiyonluk mücadelesi veren iki güçlü takımın eşleşmesinde yarı finalisti küçük ayrıntılar belirleyecektir. Atletico Madrid her ne kadar 17 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görmüş olsa da şu an lider durumda oldukları ligi daha çok isteyeceklerini düşünüyorum. Son 8'de elenmeleri taraftarları tarafından da kabullenilebilir bir durum olarak görülecektir. 

Barcelona ise La Liga'da son 5 yılda 4 kez şampiyon olmuş durumda. Şampiyonlar Ligi'ni bu sene çok önemseyeceklerdir. Ayrıca eğer Bayern Munich değilseniz içeride de dışarıda da hükmetmesi çok zor olan bir takım durumundalar. Evlerinde oynayacakları ilk maçta galibiyet alırlarsa ikinci maçta onları elemek oldukça zor olacaktır.

Her ne kadar gönlüm Atletico Madrid'in üst tura geçmesini istese de, son 9 maçtır rakibine yenilmeyen Barcelona'nın ilk maçta alacağı avantajlı skoru kullanarak yarı finale çıkacağını tahmin ediyorum. Atletico yapacağı sürprizi ligin son haftasına, Nou Camp'a saklasın.

MANCHESTER UNİTED - BAYERN MUNİCH

Bir yanda son 4 yılda 3 kere Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan, son şampiyon Bayern Munich. Diğer yanda Sir Alex'in emekli olmasının ardından büyük bir çöküş yaşayan MANU. Seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi bile oldukça zor görünen United'ın bu turu geçmesini beklemek hayalcilik olacaktır. Tek avantajları ise ilk maçı Old Trafford'da oynamaları... Genelde ilk maçı evinde oynamak dezavantaj olarak görünse de ; maçtan maça çok farklı performanslar gösteren Manchester'da yıldız futbolcular üstün performans gösterirse taraftarıyla beraber ilk maçta rakibine direnebilir ve bize iyi bir maç izletebilirler. Diğer türlü turu geçmeleri çok çok zor görünüyor. https://www.youtube.com/watch?v=DAtb7XYaGV4

Ligde şampiyonluğu Mart ayında ilan eden Bayern'de ise hedef çok açık; Lig şampiyonluğundan sonra, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu unvanını da korumak. Odağını Şampiyonlar Ligi'ne çeviren son şampiyonun karşısında durmak gerçekten çok zor olacaktır.

Yarı finalistin ilk maçtan belirlenemeyeceği bir eşleşme olmasını ummakla beraber Bayern Munich'in iki maçta da goller bulup turu rahat geçeceğini düşünüyorum.

PARİS SAİNT GERMAİN - CHELSEA

Katar sermayesinin satın aldığı Paris Saint Germain ve Rus iş adamı Roman Abramovich'în takımı Chelsea... Her ne kadar futbola yabancı sermaye girmesinin karşıtı olsam da bu iki takımın el değiştirdikten sonraki yapılanması neredeyse kusursuz işledi. Malaga, Q.P.R, Portsmouth ve daha birçok kötü örnek bu iki kulübün doğru işler yaptığının göstergesi sayılabilir. Zaten futbolun sadece futbol olarak kaldığı ülke, lig, kulüp pek kalmamışken bu takımların yönetimini eleştirmek de pek mantıklı olmayacaktır.

Geçen sezon büyük bir atılım yapan PSG bu sene daha da iyi bir izlenim veriyor. Ligde rakipsiz bir şekilde şampiyonluğa koşuyorlar ve Fransa Kupası'nda final oynayacaklar. Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmak haricindeki hiçbir sonucu başarı olarak göreceklerini sanmıyorum. Kadro kaliteleri, çok iyi takım oyunu oynayabilmeleri ve İbrahimovic bu sene onların en büyük artıları. Zlatan'dan özel olarak bahsetmek lazım. Kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Bu sezon PSG formasıyla oynadığı 41 maçta 40 golü var. Şampiyonlar Ligi'nde de oynadığı 7 maçtaki gol sayısı 10. Bu eşleşmede onu izlemek yine büyük keyif verecektir.


Chelsea'ye gelirsek klasik Mourinho takımı olduklarını söyleyebiliriz. Çoğu zaman topu rakibine bırakan, Eden Hazard önderliğindeki hücum hattıyla rakibini kontralarla vurmaya çalışan bir oyun stratejisi izliyorlar. Takım savunmasını kusursuz yaptıklarını da ekleyelim. Mourinho'nun yetersizliklerinden yakındığı forvet hattı ise Chelsea'nin zayıf tarafı olarak görülüyor.

Gerek kadro kalitesi gerekse de oynadığı futbolla rakibine göre daha iyi bir izlenim veren PSG'yi favori olarak görsem de, çift ayaklı maçlarda yaptığı stratejilerle birçok kez favorileri saf dışı bırakmış olan Mourinho turu kolay kolay PSG'ye bırakmayacaktır.

REAL MADRİD - BORUSSİA DORTMUND

Geçen sezon Dortmund'un turu geçtiği Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşan iki ekip bu sezon çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Dortmund için son zamanlarda rakibine karşı kurduğu üstünlüğü devam ettirme, Real Madrid için ise geçen sezonki şokun rövanşını alma açısından oldukça önemli bir eşleşme olacak.

Real Madrid 2002'den beri kazanamadığı kupayı bu sezon müzesine götürme peşinde. Onlar için kupayı kazanamadıkları hiçbir netice başarı sayılmayacaktır. Ligdeki inanılmaz çıkışları Barcelona mağlubiyeti ile sekteye uğramış olsa da C.Ronaldo ve G.Bale önderliğinde hücum hattıyla her oynadıkları turnuvada şampiyonluk adayı durumundalar. Rekor kırma motivasyonuyla Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçta 13 gol atan CR7 bu eşleşmede de fark yaratmak isteyecektir.
Signal Iduna Park

Geçen sezonun finalisti Borussia Dortmund bu sene form olarak düşüş yaşıyor. Bunun en büyük sebebi de en önemli oyuncularının geçirdiği ağır sakatlıklar... İlk maç öncesi Subotic, Schmelzer, Bender, İlkay ve Kuba sakatlıkları nedeniyle, sezon sonu için Bayern Munich ile anlaşan Lewandowski ise cezalı olması sebebiyle ilk maçta oynayamayacaklar.

Borussia Dortmund ve Jurgen Klopp sevgim turu alman ekibinin geçmesini istese de Real Madrid bu sefer rakibine şans vermeyecektir. Dortmund'un eksikleri ve Real Madrid'in hücum gücü ibreyi Real Madrid'e çeviriyor. C.Ronaldo'nun iki maçta da gol atacağı, 'üst' bitecek maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Eğer Dortmund ilk maçta rakibine iyi direnirse Westfalen mükemmel bir rövanş maçı izleme ihtimalimiz de doğabilir.

Yarı Finalist Tahminlerim :


Barcelona, Bayern Munich, Paris Saint Germain, Real Madrid...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder